Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekesség

2010.09.25

 

  A héten nem sok időm volt a szokásos újságom megvételére, elég zűrös és mozgalmas volt minden nap. De ami késik, nem múlik alapon, ma végre sikerült hozzájutnom. A Nők lapja hetilaphoz. Miközben készítettem az ebédet, gondoltam, gyorsan átlapozom, milyen érdekes cikkek, írások és egyéb "hasznos" női dolgok vannak napirenden ezen a héten. És ekkor olvastam egy cikket a hét témájaként megjelölve, Férfiak, akik sokat tudnak rólunk...

Tanulságos, és mennyire igaz, ki-ki magára ismerhet. Mindenből lehet tanulni, okulni, és ha már az illetékesek elgondolkoznak és gonoszkodásra is használják fel, már nem írták le hiába....

Megosztom veletek, de az interneten is megtalálható teljes terjedelmében a nlcafen.

                                                                                                                                                                           „A válóperben az alapszemélyiségünk mutatkozik meg”
Dr. Grád András jogász, pszichológus és mediátor tíz évig dolgozott családjogi bíróként, több mint ezer bontóperben hozott ítéletet, az utóbbi években pedig válóperes ügyvédként segít a hozzá fordulóknak.

Férfiak, akik sokat tudnak rólunk– Bontópereknél a férfiak és nők alapszemélyisége mutatkozik meg. Olyan ez, mint az alkohol: ha valaki ittasan agresszívvá válik, az addig is a személyiségének része volt, csak tudatosan kordában tartotta. Váláskor egyfajta beszűkült tudatállapot uralkodik el a feleken, amit a hatalmas stressz és a megváltozott körülmények okoznak, így érthető, ha szociális gátlásaikat levetve viselkednek, és előtörnek a szélsőséges érzelmeik és indulataik.

A nők azonban hajlamosak érzelmi alapon viszonyulni azokhoz a kérdésekhez is, amelyek valójában racionalitást igényelnének, erre tipikus példa a házastársi közös vagyon megosztása. Ha valaki nem akar évekig pereskedni, meg kell értenie: túl kell magát tennie a sérelmein ahhoz, hogy ésszerű kompromisszumot tudjon elérni.

A nők általában jobban kommunikálnak, több érzelemmel színezik mondanivalójukat, így látványosabban jelenítik meg fájdalmukat a bíróság előtt. Célszerű azonban elkerülni a manipulatív magatartást, hiszen a teátrális jelenetek, az apró, de szándékos hazugságok több kárt okoznak, mint hasznot, mert a tapasztalt bírók könnyen átlátnak a szitán.

A válóperek sarkalatos pontja a gyermekelhelyezés. A gyerek érdekeit egy válóperben senki nem képviseli, neki nincs ügyvédje. Az anya imádja őt, és utálja a férjét, ezért komoly vívódást okoz számára, hogy a férj is szeretheti a gyereket. Meggyőzi hát magát, hogy a férfi csak azért megy bele a perbe, hogy bosszantsa őt, ilyenkor azonban nem a férjjel szúr ki, hanem a gyerekkel. Jó lenne, ha a nők megértenék, hogy a gyereknek továbbra is szüksége van az apjára, főleg, ha azt megelőzően jó kapcsolat volt közöttük. Arra biztatnám a nőket, keressék a közös megegyezést, mert a legrosszabb kompromisszum is jobb, mint a legkiválóbb bírói ítélet.

 

A cikk elolvasása után elgondolkoztam, hogy eltalál e az írás oda, ahova kellene? Hogy ha ezt egy teljesen kivülálló mondja, ragad e belőle valami meg a fejekben....Mert amit mi próbálunk magyarázni, mondani, kérni, gyomorból "nem" a válasz...Gyomorból "semmivel nem értünk egyet" a válasz. Ideje lenne akkor egy nálunk okosabb ember szavaira figyelni, mindenkinek egy élete van....

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.