Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan álljunk bosszút exeinken....

2013.03.02

 Először is azzal kezdem. Vagyis az elején kezdem. Vagyis a kályhától. Szóval szépen sorba veszem a honnan és hovajutottunk állapotot, majd aztán a megoldásokat keresem.

 

Egy szép napon egyszer csak azt vesszük észre, hogy valami lesz, valami történik és hirtelen minden annyira, de annyira rózsaszín. És  amikor szétnézünk, ott áll velünk szemben álmaink nője (fiúja), és a rózsaszín ködön keresztül kicsit homályosan, kicsit megszépítve, kicsit hibátlanul ott áll ... Ő. Vonz minden, de leginkább lehet, hogy a hormonok segítenek, de valami elindul.

És aztán folytatódik, mert család lesz belőlünk, egyszeresen, kétszeresen, aztán háromszorosan és így tovább, és így tovább... Telik az idő, nőnek a gyerkőcök, elillan a rózsaszin ködfelhő. Marad a probléma, a rengeteg adósság, már akiknél, a ki az erősebb harc a házasságban, a ki hordja a nadrágot játék kezd finisbe érni ... szóval minden olyan dolog, amitől a az emberlánya, fia futna ki a világból. Egyik reggel arra ébredünk, hogy mi a fenét keresünk itt, ki a fene ez a nő,fickó itt mellettünk, hogy mi a fenét láttunk benne valaha is, mert tutira nem voltunk magunknál és különben sem az esetünk....És ott áll egy sárkány vagy egy patás.....Sorolhatnám, de minek, hiszen szerintem nincs olyan házas vagy "diliházas" ember, aki legalább egyszer ezeket nem élte át, bevallva, bevallatlanul. Aztán azt vesszük észre vagy csalunk vagy csalnak. Melyik a jobb, nézőpont kérdése, de lelkileg egyik kutya másik eb. Szerintem. De jel. Az biztos. Arra, hogy valami nagyon gáz. Valami nagy kaki került a palacsintába. Aztán ismét lesz két választás, javítunk vagy válunk. Most jelenleg legyen a válunk.....

 

És végre elértünk a hosszú bevezetés után a témához. 

A válás mindig annak a nagyobb "fájdalom" kifele, akit elhagytak. Mert nem ő mondta ki, és ez vért kíván! Az áruló vérét. Szó szerint. És bevet minden "jótanácsot", amit sorolnak a "barátnők", "jóakarók", érdekemberkék.  Mert addigra már elég jól szortírozta a barátokat, aki próbál a józan eszére hatni, lapátra került,  azokkal vette körül magát, akiket megérdemel. Szóval mindenkit, aki más farkával szereti a csalánt verni. Hogy az a szemét, mit képzel, én a helyedben nem engedném a gyerekeket. Ne is lássa őket. Sőt, utálják, mert megérdemli. Duruzsolnak hülyeségeket,daccszövetségre lépnek, mert a barát őket is elárultaként élik meg. A lelkileg instabil, a lelkiszegény "édes" pedig klasszul bekajálja a hamis szavakat. Mert zene füleinek, hogy azt hall, amit a beteg és sértett egoja dohog. A gyerekek pedig egyre sérültebbek, mert minden egyes szidalom rajtuk csattan, az ő szivüket tépi, marcangolja, mert nem értik, hogy miért lett hirtelen ennyire rossz az az ember, aki még tegnap annyira klassz volt, annyira jófej. És miért nem lehet menni hozzá és miért nem szabad már szeretni.

 

Ja, hogy békesség legyen itthon. Mert akkor mindent megkapok....Majdnem, de ez amúgy sem fontos (mártír)

 

És telik az idő. A gyerekek nőnek. És elfelejtik az érzéseket. Kiradírozzák a múlt jó dolgait. Már emlék sincs....

 

Senki nem boldog. Legalább is a "csonka" családban. Mert édes nem bír az lenni, mert annyira leköti a "mártír vagyok, elhagytak" képének építése, hogy fel sem tűnik már neki, hogy egyedül maradt....örökre.

 

Na szóval, akinek még nem késő és a fenti módon akar bosszút állni az exén (gyerekein), akkor pár jótanács. 

Először is így SOHA. Ez nem bosszú. Csak magadnak és a gyereknek, gyerekeknek. 

Ezzel a bosszúállással, miszerint megtiltom a gyerekekkel való kapcsolattartást....Hát azonkívül, hogy szánalmassá válsz CSAK jót teszel. A friss párnak mindenképp. Időt hagysz, hogy a kezdeti  ... hogy is írtam fenntebb ....RÓZSASZÍN ködös állapot,  elillanása után is minden működjön szépen, ahogy megálmodták maguknak. Hisz nincs gyerek... Nincs súrlódásra ok. Nincs korán kelés, nincs probléma. 

 

Ebben az esetben a legjobb amit tehetsz.... KÜLDÖD! Meg sem várod a két hetet. Sőt, bűbájosan erőlteted, hisz ő is a  gyerek szülője, joga van hozzá. Sőt, kötelessége, hisz ez a kötelék örökös. Sőt a legjobb, ha folyamatosan felhivatod, egyeztetsz, hogy most nem fogsz elérni a szülőire, mert randid lesz .... de biztos, mint jó szülőtársnak nem okozhat gondot elmenni.... A gyereket pedig nem terrorizálod, hagyod, mert Te okos vagy és tudod, hogy mindig Te maradsz a gyerek számára a szülő, akit szeret....Az a másik, akitől égnek áll a hajad, sose lép a gyerekeid szívében a helyedbe.... Ja, ha te okos vagy és elég intelligens ezekhez. 

Mit nyerhetsz ezzel. Rengeteg szabadidőt, mert küzdjön a másik is. Feleljen meg nyugodtan, rendezze a gyerekeket, mert ne csak a jó járjon a volt férjeddel, feleségeddel .... a feladatok is. Addig te szervezz magadnak bármit, kapcsolódj ki, vagy csak "lógj", olvass, shoppingolj, űlj be moziba, vagy csak hétvégén egyszerűen ne kelj korán. Hisz nem kell ugrálj! Éld végre a saját életed. Spórolsz egy csomó energiát, pénzt, hisz úgyis az a legfontosabb, megkopasztani a másikat, ha már egyszer el mert hagyni! Szóval nem csak ezt nyered, hanem egészséges felnőtt emberkéket tudsz útrabocsátani, amikor eljön az ideje.

 

Nem hinném, hogy hülyeségeket beszélek. Rengetegszer átgondoltam, lejátszottam, és beszéltem ezekről olyanokkal, akik elég okosak ahhoz, hogy tudják, mikor teszenek jót a gyerekkel, és jobban szeretik a gyerekeiket önmaguknál. Akik már eszerint élnek, vagy ha megtörténne velük, biztos így tennének. És tudom, hogy így is tennének!

 

Kicsit hazabeszélve. Velem a bosszúállás eleje esik meg, a mai napig. De így legalább az én életem teljesen rendben, a mindennapok rutinjai sem tudták elrontani az épülő életemet, hála a világ legostobább felfogásának!!!

 És csodálkoznak, hogy elhagyták őket....