Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajnálat vagy szánalom

2011.11.14

 Két farkas...

Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.

Azt mondta:

" Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak.

Egyikük a Rossz. - A  félelem, a düh, a irigység, a féltékenység, a  sajnálat, a szánalom, a kapzsiság, az erőszak, az önsajnálat, a bűntudat, a harag, a kisebbrendűség, a hazugság, a hamis büszkeség, a felsőbbrendűség és az ego.

Másikuk a Jó. - Az Szeretet, az öröm, a béke, a remény, a nyugalom, az alázat, a kedvesség, a jóindulat, az empátia,  a nagylelkűség, az igazság, az együttérzés és a hit." '

Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját:

" És melyik farkas győz?"

Az öreg indián mosolyogva válaszolt:

"Az, amelyiket eteted!"

 

 "Két alapvető Energia létezik,

 • Félelem, amely a teremtésünk negatív energiája, és
 • Szeretet, amely a teremtésünk pozitív energiája!
 • Félelem lebontja a pillanatot, a mostot, a múltba vagy a jövőbe kalauzol, csakhogy elfelejtsd, hogy az életedet a jelen pillanatban kell éljed! Lebontja még  a kapcsolatokat, taszítja az embereket, a környezetet. Korlátokat teremt, hogy gátoljon a teljes, boldog  életedben. Szomorúvá, szorongóvá, aggodová alakít.  Taszítja az embereket egymástól. Megeszi a testben lévő jól működő sejteket, ezzel teret, tápot  ad az öntörvényüen szaporodó sejteknek.

  Szeretet megéli a pillanatot a jelenben a mostban él.  Figyel a pillanatra, új kapcsolatokat hoz létre, teremti a lehetőségeket, gondolatban, szóban és tettekben egyaránt. Lehetőségeket teremt, odavonzza az embereket, egy jó gondolattal, egy mosollyal, egy kedves szóval, egy segítséget nyújtó kézzel. Vonzza az embereket a szeretet, a  jó együtt lenni érzése! Ez az érzés marasztalja a hozzánk betérőt.

  A Szeretet Pszichológiája a fogantatással megteremtődő, és a születéssel felbomló egyensúly megtalálását, és annak visszaállítását tűzi ki célul. A szeretet megélését az adott pillanatban a gondolatokon, a  szavakon és a tetteken keresztül  éri el.

  Szeretet Pszichológiája a tapasztalati tényeken alapszik. Azt figyeli meg, hogy az érzelmek, mint a félelem és a szeretet, mit hoz létre bennünk emberi lényekben, mit hoz létre a kis közösségekben, mint a család, az iskola,  a munkahely stb…, és mit hoz létre a tágabb közösségekben, a Mi világunkban, azaz a helyi közösségekben, a élő közösségekben, mint a városok, országok, kontinensek, és az egész világunkban a Földön és a minket körülvevő univerzumban.

  A szeretet emberi aspektusai a feltételes Szeretet és a feltétel nélküli Szeretet!

  Az Isteni szeretet teljes és feltétel nélküli!

  Minden feltételes szeretet már megváltoztatja magát a szeretetet adót is, mert a teljes Energia áramlást gátolja! Csak a szeretet egy részét adja át! Ezért nehéz azoknak, akik csak a teljesítményekhez kötik a szeretet áramlásának teljes engedélyezését.        

 •  A feltétel nélküli szeretet, ami akkor is szeret, ha a “másik fél érdemtelen” a Szeretetre,  emberi felfogás szerint.

  Tehát kimondhatjuk, hogy a Félelem és a Szeretet is Energia! Kiindulási, “O” ponti energiának is lehet nevezni, mely velünk születik, melyet az anyaméh védő, óvó szerepére mutat, szimbolizál felénk.

  A Szeretet Pszichológiája az Energia megtapasztalását, és annak hatását a gondolatainkra, szavainkra, tetteinkre vizsgálja! Azt figyeli, hogy a Szeretet, mint Energia mit vált ki az adóban és a befogadóban.

  A pozitív energia adó és befogadó. Jellemzője a szabadság és az állandó készenlét az adásra! Tükörként működik, ítéletmentes. Megbocsájtó, mert tudja a haraggal önmagát szennyezi.

  A negatív energia rabló és bekebelező. Jellemzője a függőség kialakítása és a zsarolás.  Emellett ez az energia kinyilatkoztat, ítélkezik. Haragtartó, állandóan a sérelmeiből él, és panaszkodik."

És akkor itt jön, hogy sajnáljam vagy szánjam azt, aki képtelen szeretetet adni, csak elvárja a jót, csak kapjon, kapjon, kapjon, feltétel nélkül, örökkön-örökké. De tudod mit, szánom,  ugyanakkor sajnálom, mert NEM TUD ÉS NEM AKAR ÉLNI, életképtelen önerőből és ettől lett beteg...remeg azért ami nem az övé, retteg ami rá vár és meg fogja érdemelni méltó "jutalmát" csak ki kell várni, türelemmel.....Az idő meg csak telik, telik és valamelyik "farkas" felül kerekedik!