Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


modern mese 17.fejezet

2010.08.12

Ahogy az elején kezdődött, újra meg kell erősíteni, ez csak egy mese, bár vannak, akik bele képzelik magukat? Miért is, talán elkövettek valamit? Mit is? Ja, gonoszkodtak és gonoszkodnak a mai napig, is. Rosszat akarnak, ahogy a történet  szereplői közül legalább ketten! ÉS kinek is ártanak ezzel? Nem másnak, mint a saját gyermekeiknek, mert a felnőttek másképp élik meg a dolgokat, ők hamarabb megoldják a gondokat, de a gyerek mikor lesz erre képes? De ez attól még mindig egy mese, amit az élet is írhatott volna, de szerencsére nincsenek ennyire rossz emberek közöttünk...Nincsenek, kizárt dolog, hogy van olyan szülő, aki nem a legjobbat szeretné a gyerekének, kizárt, hogy ennyi szemétséget el tudna követni....De ez még mindig CSAK egy mese....

És közben teltek a napok, Anna és Milán egyre jobban összekovácsolódott, még a vita árnyéka sem borult kettejükre. Miért is lett volna másképp, ha szereti egymást két ember. Őszintén, tiszta szívvel...Együtt tették a dolgaikat, hol csendben, hol kicsit hangosabban, de mindig volt megoldás.

És jött az első közös karácsony...Még az albérletben éltek, a Milán fiai feltételekhez kötöttek minden látogatást, csak akkor ha...., hányan leszünk, mert ha nem négyen, akkor nem...és hasonló feltételek, aztán pedig sugallatra kitaláltak egy "aprócska" feltételt, akkor találkoznak karácsonykor, helyesebben, akkor mennek el az apukájukhoz a karácsonyi ajándékokért, ha az Anna nem lesz ott, menjen el, mindegy hova, de ne legyen ott. Ezt a pofátlanságot,  Anna az  általa fizetett albérletből, karácsony szent napján ki lett "dobva" a kedves gyermekek által.

Szegény Milán, min mehetett keresztül, amig ezt közölte? Azt, hogy mi a feltétel, mi a feltétele annak, hogy kapjon két órát a gyerekeitől. Mennyire nehéz volt kimondani, de Anna szerette annyira, hogy neki nem jelentett gondot ezt megtenni. Mert mi az neki, egy idegen városban, karácsony első napján, kora délután egyedül bandukolni az utcán???? De nem számított, mert azt gondolta, hogy legalább hamarabb vége lesz ennek az egész rémálomnak...Mert akkor még azt gondolta, hogy ... kár volt....

Aztán három körül ment az sms, hogy hazamehet, mert ennyi volt. Ezért volt a felhajtás? A lényeg, hogy meg volt terítve, volt bőséges ellátás, tortával és minden finomsággal, hisz megérdemelték...Talán... Meg ajándékkal, amit utólag csak kritizáltak. Hát így telt az első karácsony.

A többi napja maga volt a csoda, erről mindketten gondoskodtak.:) Nagyon szép volt az első közös karácsonyfa, szépen feldíszítve minden sarok, szeglet, hogy akár hova nézve az ünnep érződjön, ehhez is értettek mindketten, meleg otthont teremteni. A szilveszter barátokkal, jelmezes bulival búcsúztatta az oly nehéz évüket. Éjfélkor mindketten kértek Valamit, vagy Valakiket, de ezt még nem kapták meg a következő évben(sem).

Új év, új tervek, új célok, és rengeteg munka.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.